The Club news

paidiko

Η εξάσκηση των παιδιών στην παραδοσιακή Κινέζικη τέχνη του kung fu είναι μια ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση. Επίσης τονώνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του παιδιού μέσω της ανάπτυξης των σωματικών και πνευματικών του ικανοτήτων και της ανακάλυψης των περεταίρω δυνατοτήτων του!

Ο τρόπος προπόνησης των παιδιών στην τέχνη του kung fu βοηθάει στη μυϊκή τους ανάπτυξη, ενισχύει τα οστά και καλλιεργεί την ισορροπία, τη συγκέντρωση και το συντονισμό τους. Ταυτόχρονα μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά, να σέβονται τους συναθλητές τους και ν’ ανταγωνίζονται σε υγιείς συνθήκες.    Ειδικότερα, τα Ταολού (φόρμες σκιαμαχίας που είναι σειρές τεχνικών τις οποίες το παιδί εκτελεί στον αέρα, και οι οποίες περιέχουν πολλές πλειομετρικές ασκήσεις) χρησιμοποιούν το βάρος του ίδιου του σώματος και είναι ιδανικές για νέα παιδιά των οποίων το μυό-σκελετικό σύστημα ακόμα αναπτύσσεται και δεν πρέπει να επιβαρύνεται με εξωτερικές καταπονήσεις. Παράλληλα ο συνδυασμός και οι εναλλαγές των κινήσεων και η σωστή εκτέλεση απαιτεί το παιδί να είναι συγκεντρωμένο, βοηθώντας το ν’ αναπτύξει γρήγορα ίδιο-δεκτικές και νευρομυϊκές δεξιότητες.

Πολλοί γονείς ίσως ανησυχούν πως οι πολεμικές τέχνες ενισχύουν το φαινόμενο του bullying. Οι έρευνες όμως δείχνουν πως τα παιδιά που ασχολούνται με πολεμικές τέχνες και τα οποία στο παρελθόν είτε δρούσαν ως θήτες είτε ήταν τα θύματα, άλλαξαν στάση απέναντι στο φαινόμενο. Παιδιά που δρουν ως θήτες, μαθαίνουν να σέβονται περισσότερο τους συνομηλίκους τους και καταλαγιάζει το αίσθημα θυμού που τρέφουν. Από την άλλη, παιδιά που ήταν θύματα του bullying, μαθαίνουν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και καθώς τονώνεται η αυτοπεποίθηση τους, μπορούν να μιλήσουν πιο ανοιχτά για ότι τους συμβαίνει.
Επιπλέον, μέσα από το kung fu τα παιδιά έρχονται σε επαφή με στοιχεία της φιλοσοφίας και του ιδιαίτερου πολιτισμού της Κίνας, μαθαίνοντας την έννοια του σεβασμού στο διαφορετικό.
Κατά τη διάρκεια της προπόνησης υπάρχει εστίαση στο ίδιο το παιδί και όχι στη σύγκρισή του με τους άλλους, στην ανάδειξη των θετικών στοιχείων του κάθε παιδιού, στη συμμετοχή, στη συμπεριφορά όπως επίσης και στη διασκέδαση!
Το παιδικό τμήμα kung fu στον Αθλητικό σύλλογο “Κεραμεικός”, θα ξεκινήσει την Τρίτη 12/9 .
Οι ώρες και μέρες του παιδικού τμήματος Κουνγκ φου είναι, Τρίτη - Πέμπτη, 17.00-18.00μμ.
Υπεύθυνη για το παιδικό τμήμα είναι η εκπαιδεύτρια του συλλόγου Τουμπακάρη Ιωάννα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976109063.

Βιογραφικό της βοηθού του συλλόγου, εκπαιδεύτριας ΤΟΥΜΠΑΚΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ.

Η Ιωάννα Τουμπακάρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980.
Αποφοίτησε με άριστα από τη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2001.
Έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία στο London Contemporary Dance School απ'όπου απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο σύγχρονο χορό.
Επιστρέφοντας στην Αθήνα το 2002 άρχισε να συνεργάζεται ως χορεύτρια με ομάδες σύγχρονου χορού σε παραστάσεις στην Αθήνα και το εξωτερικό (Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, Φεστιβάλ Αθηνών, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας).Διδάσκει σύγχρονο χορό σε επαγγελματίες χορευτές και ερασιτέχνες.

Από το 2004 μέχρι σήμερα ασχολείται με το παραδοσιακό wushu(κουνγκ φου) με Δάσκαλο τον Δούκα Δημήτρη στον Αθλητικό Σύλλογο Κεραμεικό.
Ειδικότερα προπονείται στα παραδοσιακά στυλ “Το Νύχι του Αετού”, Σινγκ Γι Τσουάν, Ται Τζι Τσουάν,Μπάγκουα και Σουάι Τζιάο.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με την Grandmaster Lily Lau στον Αετό, τον Niu Sheng Xian στην εσωτερική γροθιά και τον Liu Zu Guang στη κινέζικη πάλη.
Το 2014 πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις της Σχολής Προπονητών Wushu – Kung Fu που οργάνωσε η Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ μαζί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, παίρνοντας -με την δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία- πτυχίο προπονητή Γουσού (Ταολού και Σάντα), Γ' κατηγορίας.
Τον Ιούλιο του 2015 πήρε τη μαύρη ζώνη από τον δάσκαλο Δούκα στα στυλ που διδάσκει.
Από τον Σεπτέμβριο του 2011 είναι βοηθός του εκπαιδευτή Δ. Δούκα.
Από το 2005 συμμετέχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ.
με σημαντικές διακρίσεις:
2005, Γ' κατηγορία 1ηθέση,
2006 Β' κατηγορία δύο πρώτες θέσεις,
2007 Α' κατηγορία δύο δεύτερες θέσεις,
2008 Α' κατηγορία μία δεύτερη θέση και μία τρίτη θέση,
2009 Α' κατηγορία μία πρώτη θέση και μία δεύτερη θέση,
2010 Α' κατηγορία μία πρώτη θέση και δύο δεύτερες θέσεις,
2011 Α' κατηγορία μία πρώτη θέση και δύο δεύτερες θέσεις,
2013 sanda 1η θέση -60 κιλά.
2014 sanda 2η θέση -56 κιλά
2015 sanda 2η θέση -56 κιλά

Το 2012 συμμετείχε ως μέλος της ελληνικής αποστολής στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Κουνγκ Φου στην επαρχία Hengshan στη Κίνα και πήρε μια 6η και μια 7η θέση.
Το 2014 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κινέζικης πάλης που έγινε στη Ρώμη, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα -56 κιλά.
Το 2015 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κινέζικης πάλης που έγινε στην επαρχία Wenzhou της Κίνας, κατέκτησε την 5η θέση στα -56 κιλά.

Το 2016 στο Διεθνές πρωτάθλημα Κινέζικης πάλης που έγινε στο Μοντεσιλβάνο της Ιταλίας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα -56 κιλά.

Έχει πτυχίο κριτή Γ' στα Tao Lu από την Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο διαιτησίας στο SANDA, προπονητικό σεμινάριο SANDA (1o έως 5ο επίπεδο) και το σεμινάριο για τις αθλητικές κακώσεις.
Ολα τα παραπάνω υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ.

TOP