Τα νέα του συλλόγου

kungfu paidikoΗ εξάσκηση των παιδιών στην παραδοσιακή Κινέζικη τέχνη του kung fu είναι μια ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση. Επίσης τονώνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του παιδιού μέσω της ανάπτυξης των σωματικών και πνευματικών του ικανοτήτων και της ανακάλυψης των περαιτέρω δυνατοτήτων του!

Ο τρόπος προπόνησης των παιδιών στην τέχνη του kung fu βοηθάει στη μυϊκή τους ανάπτυξη, ενισχύει τα οστά και καλλιεργεί την ισορροπία, τη συγκέντρωση και το συντονισμό τους. Ταυτόχρονα μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά, να σέβονται τους συναθλητές τους και ν’ ανταγωνίζονται σε υγιείς συνθήκες.    

Ειδικότερα, τα Ταολού (φόρμες σκιαμαχίας που είναι σειρές τεχνικών τις οποίες το παιδί εκτελεί στον αέρα, και οι οποίες περιέχουν πολλές πλειομετρικές ασκήσεις) χρησιμοποιούν το βάρος του ίδιου του σώματος και είναι ιδανικές για νέα παιδιά των οποίων το μυό-σκελετικό σύστημα ακόμα αναπτύσσεται και δεν πρέπει να επιβαρύνεται με εξωτερικές καταπονήσεις. Παράλληλα ο συνδυασμός και οι εναλλαγές των κινήσεων και η σωστή εκτέλεση απαιτεί το παιδί να είναι συγκεντρωμένο, βοηθώντας το ν’ αναπτύξει γρήγορα ίδιο-δεκτικές και νευρομυϊκές δεξιότητες.

Πολλοί γονείς ίσως ανησυχούν πως οι πολεμικές τέχνες ενισχύουν το φαινόμενο του bullying. Οι έρευνες όμως δείχνουν πως τα παιδιά που ασχολούνται με πολεμικές τέχνες και τα οποία στο παρελθόν είτε δρούσαν ως θήτες είτε ήταν τα θύματα, άλλαξαν στάση απέναντι στο φαινόμενο. Παιδιά που δρουν ως θήτες, μαθαίνουν να σέβονται περισσότερο τους συνομηλίκους τους και καταλαγιάζει το αίσθημα θυμού που τρέφουν. Από την άλλη, παιδιά που ήταν θύματα του bullying, μαθαίνουν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και καθώς τονώνεται η αυτοπεποίθηση τους, μπορούν να μιλήσουν πιο ανοιχτά για ότι τους συμβαίνει.
Επιπλέον, μέσα από το kung fu τα παιδιά έρχονται σε επαφή με στοιχεία της φιλοσοφίας και του ιδιαίτερου πολιτισμού της Κίνας, μαθαίνοντας την έννοια του σεβασμού στο διαφορετικό.
Κατά τη διάρκεια της προπόνησης υπάρχει εστίαση στο ίδιο το παιδί και όχι στη σύγκρισή του με τους άλλους, στην ανάδειξη των θετικών στοιχείων του κάθε παιδιού, στη συμμετοχή, στη συμπεριφορά όπως επίσης και στη διασκέδαση!

Ένα τμήμα αρχικά

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 17.30 - 18.25

και ανάλογα με τις εγγραφές θα κάνουμε και δεύτερο για αρχάριοα παιδιά αν χρειαστεί

Τρίτη- Πέμπτη, 17.30 - 18.25.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6945 41 8984.


TOP