Α.Σ.Κεραμεικός

Ιστορία του συλλόγου.   

O Α. Σ. Κεραμεικός ξεκίνησε το 1996 από μια παρέα ανθρώπων που αγαπούσε το Κνέζικο Wushu και ήθελε ταυτόχρονα να ασκηθεί στην αυτοάμυνα. Καθώς η παρέα μεγάλωνε δημιουργήθηκε η ανάγκη για μόνιμο χώρο, ο οποίος βρέθηκε στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 51) και λειτούργησε από το 1998 μέχρι τον Ιούλιο του 2008.

dendro

Από το 2008 η νέα έδρα του συλλόγου είναι στην οδό Πλαταιών αρ.10 στον 1ο όροφο στον Κεραμεικό.


Ο Α.Σ.Κ. εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο στις 19-6-2001,στις 4 Δεκεμβρίου 2002 έγινε μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου( Ε.Ο.Γ.Κ.Φ.) και στις 5-2-2004 πήρε την αθλητική αναγνώριση από την Γ.Γ.Α. για την εξάσκηση του Wushu.
Συμμετέχει ενεργά στα πρωταθλήματα της Ε.Ο.Γ.Κ.Φ., της ΕυρωπαΪκής ομοσπονδίας (EWuF), της παγκόσμιας ομοσπονδίας (IWuF) καθώς και σε διεθνή τουρνουά με πολλές επιτυχίες.

Μερικές από τις ποιό σημαντικές είναι:
1η ομαδική θέση στο 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας (2004) (ανδρών-γυναικών)
1η ομαδική θέση στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας (2005) (ανδρών-γυναικών)
1η ομαδική θέση στο 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας (2006) (ανδρών-γυναικών)
2η ομαδική θέση στο 1ο Μεσογειακό Κύπελλο στην Κατάνια της Σικελίας (4/5-6-2004)
Το 2004 δύο αθλητές και ο εκπαιδευτής του συλλόγου Δούκας Δημήτρης πήραν μέρος, με την εθνική ομάδα, στο 1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών στην Ghengzhou της Κίνας καταλαμβάνοντας μία 1η, μία 4η και μία 6η θέση.
Το 2006, στο 2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Wushu, αθλητές του συλλόγου πήραν δύο 1ες, δύο 2ες, μία 4η, μία 6η και μία 7η θέση.
Το 2008 στο 3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Wushu ο Α.Σ.Κεραμεικός συμμετείχε με 4 αθλητές/ριες στην εθνική ομάδα ενώ ο εκπαιδευτής του συλλόγου Δούκας Δημήτρης συνόδευσε την αποστολή σαν προπονητής της εθνικής ομάδας. Μία 1η, δύο 3ες και μία 5η θέση ήταν οι επιτυχίες των αθλητών.
Το 2012 στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Wushu(Hengsahan), συμμετείχε με 2 αθλητές και ο εκπαιδευτής του συλλόγου Δούκας Δημήτρης συνόδευσε την αποστολή σαν προπονητής της εθνικής ομάδας. Mία 6η και μία 7η θέση ήταν οι επιτυχίες των αθλητών.
Από το 2014 είναι ιδρυτικό μέλος μαζί με φίλιους συλλόγους της Πανελλήνιας Ένωσης Κινέζικης Πάλης που η έδρα της είναι η έδρα του συλλόγου.
Το 2014 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κινέζικης πάλης που έγινε στη Ρώμη, με την συμμετοχή συνολικά 21 εθνικών ομάδων, ο Α.Σ.Κεραμεικός συμμετείχε με τους αθλητές: Ιωάννα Τουμπακάρη στα -56 κιλά και Ευάγγελο Κάβουρα στα -82 κιλά. Η αθλήτρια Ιωάννα Τουμπακάρη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.
Το 2015 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κινέζικης πάλης που έγινε στην επαρχία Wenzhou της Κίνας, με την συμμετοχή συνολικά 20 εθνικών ομάδων, ο Α.Σ.Κεραμεικός συμμετείχε με τους αθλητές: Ιωάννα Τουμπακάρη στα -56 κιλά και Ευάγγελο Κάβουρα στα -82 κιλά. Η αθλήτρια Ιωάννα Τουμπακάρη κατέκτησε την 5η θέση και ο Ευάγγελος Κάβουρας την 6η.

To 2016 στο European International Shuai Jiao Tournament  που έγινε στην Ιταλία, με την συμμετοχή συνολικά 13 εθνικών ομάδων, ο Α.Σ.Κεραμεικός συμμετείχε με τους αθλητές: 1. Ιωάννα Τουμπακάρη -56kg / 1η θέση και χρυσό μετάλλιο 2. Βρεττού Ιωάννα -65kg / 2η θέση 3. Κάβουρας Βαγγέλης -82kg / 5η θέση 4. Αδαμόπουλος Δημήτρης -72kg / 5η θέση

Επισκεφτείτε την κατηγορία Αγώνες/Διακρίσεις για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό.


Τεχνικός υπεύθυνος του συλλόγου είναι ο Δημήτρης Δούκας ο οποίος έχει δίπλωμα προπονητή Wushu Β’ κατηγορίας.
Η Ιωάννα Τουμπακάρη είναι επίσης εκπαιδεύτρια στον Α.Σ.Κ. και έχει δίπλωμα προπονητή Wushu Γ’ κατηγορίας.

Δείτε το Βιογραφικό των δασκάλων του συλλόγου:

Στο σύλλογο μας λειτουργούν καθημερινά τα εξής τμήματα:
Πρωϊνό τμήμα Taiji από τις 10.30 π.μ. εώς 12.00
Απογευματινά τμήματα για αρχάριους και προχωρημένους, από τις 5.30 εώς τις 9.30 μ.μ.,
και παιδικά τμήματα από τις 17.00 εως τις 19.00.
Τμήματα Sanda και Shuai Jiao καθημερινά.

Δείτε το πρόγραμμα.

Στα τμήματα, καθημερινά διδάσκονται:
Η "εσωτερική γροθιά", Nei Jia Quan (Xing Yi - Taiji - Bagua), της γενεολογίας του δασκάλου Niu Sheng Xian.

NeiJiaQuan

 

 

 

 

 

 

 

 

Το παραδοσιακό  Eagle Claw Kung Fu, της γενεολογίας της δασκάλας Lily Lau.

eagleclaw

 

 

 

 

 

 

 

Η Κινέζικη πάλη (Shuai Jiao) στυλ του Πεκίνου, της γενεολογίας του δασκάλου Liu Zu Guang.

shuai

 

 

 

 

 

 

 

Στο σύλλογό μας, αφού εξεταστούν από γιατρό και βρεθούν υγιείς για να γυμναστούν, μπορούν να εγγραφούν όλοι, ανεξαρτήτου πίστης και εθνικότητας, αρκεί να σέβονται την φύση και τους συνανθρώπους τους,  .
Εγγραφές γίνονται καθ' όλη την διάρκεια του έτους.

Δείτε τον χώρο του συλλόγου:
φωτό: 1, 

TOP