Στον Όλυμπο για δέκατη συνεχή χρονιά!

 Ολοκληρώθηκε το δέκατο σεμινάριο του Α.Σ.Κεραμεικός στον Όλυμπο, κοντά στο χωριό Κρυόβρυση, σε υψόμετρο 1200 μέτρα. Η συμμετοχή φέτος ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη(σε κάποια χρονική στιγμή οι συμμετέχοντες φτάσανε τα 28 άτομα), ενώ η χρονική διάρκεια του σεμιναρίου ήταν μεγαλύτερη των προηγούμενων ετών (15 μέρες), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε πολλούς να το παρακολουθήσουν έστω και για ένα μικρότερο χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα ξεκινούσε το πρωί με τρέξιμο και διατάσεις, ενώ μετά το πρωινό υπήρχαν δύο επιλογές. Οι μαθητές του Ταιτσί εξασκούνταν στο Σινγκ Γι υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή Δ.Δούκα, διδασκόμενοι τη φόρμα Wu Xing Lian Huan Qhuan, αλλά και εμβαθύνοντας στα 5 στοιχεία και στο Ταιτσί.  
Οι υπόλοιποι με εκπαιδευτή τον Χ. Παπαχρήστο εξασκούνταν στη βασική προπόνηση και μαχητικές τεχνικές του Eagle Claw Kung Fu. Το απόγευμα ο καθένας είχε την ευκαιρία να διδαχθεί  από τον εκπαιδευτή Δ. Δούκα κάποιο καινούργιο Tao Lu από το σύστημα του Lily Lau Shaolin Eagle Claw Kung Fu, και να προσπαθήσει να βελτιώσει το στυλ του. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων εξασκήθηκε στο κοντάρι της κίτρινης ζώνης (Siu Lum Quan) και στην Gung Li Kuen , καθώς φέτος το μεγαλύτερο μέρων των ατόμων που έλαβαν μέρος στο σεμινάριο  βρίσκονται σε σχετικά αρχάριο επίπεδο.  
Βέβαια δεν έλειψαν και οι συμμετοχές κάποιων πιο προχωρημένων μαθητών που ολοκλήρωσαν την εκμάθηση μιας αρκετά απαιτητικής φόρμας της Μεγάλης Σπάθας, ενώ τόσο ο εκπαιδευτής του Α.Σ. Αετός Γαλατσίου Χ. Παπαχρήστος,  όσο και ο βοηθός εκπαιδευτής του Α.Σ. Κεραμεικός Γ. Διβάνης, προπονήθηκαν κάτω από την επίβλεψη του εκπαιδευτή του Α.Σ. Κεραμεικός  Δ. Δούκα, εν όψη του Διεθνούς Πρωταθλήματος του Qingdao στην Κίνα, για το οποίο και αναχωρούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.      
Δώρο άλλωστε σε όλους του μαθητές του για τα δέκα χρονια των θερινών σενιναρίων στον Όλυμπο , ο Δ. Δούκας έκανε την εκμάθηση των δύο πρώτων δρόμων από τα  «64 χέρια Μπάγκουα»  του Liu De Kuan.  
Όπως χαρακτηριστικά είπε στην λήξη του σεμιναρίου ένας κύκλος κλείνει με αυτά τα δέκα χρόνια, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία για το μαθητή του Τάκη Πετράκη, πιστό σε κάθε ετήσιο ραντεβού στον Όλυμπο, που μαζί με τον εκπαιδευτή Χρήστο Παπαχρήστο είναι οι μόνοι μαθητές του Α.Σ. Κεραμεικός που βρέθηκαν στον Όλυμπο και τα δέκα αυτά χρόνια.     
Όπως κάθε χρόνο λοιπόν το ραντεβού του Ολύμπου έδωσε τη δυνατότητα για μια μεγαλύτερη επαφή μεταξύ των μαθητών, τους χάρισε στιγμές διασκέδασης και γέλιου, αλλά και τους βοήθησε να μπουν σε μια διαδικασία συνεργασίας και υπευθυνότητας, καθώς η διαμονή στο βουνό σε σκηνές και το καθημερινό βραδινό μαγείρεμα απαιτεί οργάνωση και καλή διάθεση.  Η μεγαλύτερη διάρκεια του σεμιναρίου, επιφύλαξε μια  έκπληξη από τον Δάσκαλο προς τους μαθητές που έμειναν και τις 15 μέρες στο βουνό,  και στους οποίους έδωσε τις τελευταίες πέντε μέρες τη δυνατότητα να ρυθμίσουν μόνοι τους την διάρκεια και το είδος της προπόνησης που θα ακολουθούσαν, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα να απολαύσουν περισσότερο το γοητευτικό φυσικό περιβάλλον, να νιώσουν τη δύναμη του Όλυμπου, αλλά και να προπονηθούν συνειδητά πάνω στις αδυναμίες που αντιμετωπίζουν.  Τέλος το σεμινάριο έκλεισε όπως πάντα με την επίδειξη των καινούργιων Tao Lu, που ο κάθε μαθητής διδάχθηκε και ένα καλό εορταστικό γεύμα, που δυστυχώς δεν έγινε γύρω από τη φωτιά, μιας και η βροχή δεν άφησε αυτή τη δυνατότητα, αν και το βράδυ τα σύννεφα διαλύθηκαν και όσοι θέλησαν μπόρεσα να απολαύσουν το γεμάτο φεγγάρι.         
Πάντως χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς είναι ότι οι περισσότεροι μαθητές που το παρακολούθησαν ανέβαιναν για πρώτη φορά στον Όλυμπο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η σχολή βρίσκεται σε μια διαδικασία ανανέωσης, ενώ κάποιοι από τους παλιούς μαθητές σταδιακά μετατρέπονται και οι ίδιοι σε εκπαιδευτές του συστήματος κάτω από την καθοδήγηση του Δ.Δούκα, με πρώτο τον Χ. Παπαχρήστο εκπαιδευτή του Αετού Γαλατσίου, ο οποίος οργανώνει φέτος το πρώτο θερινό σεμινάριο της σχολής του από τις 31 Αυγούστου έως τις 6  Σεπτεμβρίου στο δρυόδασος της Φολόης  στην ορεινή Ηλία.  Μια καλή ευκαιρία για μια τελευταία απόδραση στη φύση αλλά και για μια ευχάριστη προετοιμασία ενόψει της καινούργιας χρονιάς.


TOP