Κίνα 2010. Νέα σχολή Eagle Claw στην Changsha!

Νέα σχολή Eagle Claw στην Τσανγκ Σα!

Στην Κίνα, για μια ακόμη φορά, ταξίδευσε η ομάδα του Eagle Claw Kung Fu αποτελούμενη από τον αρχηγό εκπαιδευτή του συστήματος για  την Ελλάδα Δούκα Δημήτρη και τους μαθητές του Διβάνη Γιώργο,Σαλωμίδου Αντζελα και Παπαχρήστο Χρήστο(εκπαιδευτή του Α.Σ.Αετός Γαλατσίου. Η Grandmaster Lily Lau αυτή τη φορά έκανε ένα πολύ σημαντικό ταξίδι, όχι για κάποιο πρωτάθλημα, αλλά για να τιμήσει με μνημόσυνο την μνήμη του πατέρα της αφενός και αφετέρου να υπογράψει μια πολύ σημαντική συμφωνία για το άνοιγμα της καινούργια της σχολής στην Κίνα. Στο Χονγκ Κονγκ η ομάδα συνάντησε την δασκάλα και τους μαθητές της από τις σχολές της ανά τον κόσμο.

Εκεί βρέθηκαν για να τιμήσουν την δασκάλα ο Hari Singh Dhesy,ο Alvin Raul Cardona με τους μαθητές του,ο Raul J. Abreu,ο σίφου Clodoaldo da Silva Castro με έναν μαθητή του από την Βραζιλία.ο Gorden Ye,πρόεδρος του Lily Lau Eagle Claw Kung Fu γιά την Κίνα, και οι μαθητές της δασκάλας από το Χονγκ Κονγκ. Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με την τελετή για τα 46 χρόνια από τον θάνατο του του πατέρα της δασκάλας Great Grandmaster Lau Fat Mang. Στο καθολικό κοιμητήριο στο Χονγ Κονγ όπου αναπαύεται ο μεγάλος δάσκαλος η τελετή ήταν πολύ συγκινητική με την δασκάλα παρ' όλο που πέρασαν 46 χρόνια ,να μην μπορεί να κρατήσει τα δάκρυά της και να ξεσπά σε κλάματα.Όλοι οι παρευρισκόμενοι κράτησαν το τυπικό υποκλινόμενοι τρεις φορές,χαιρετίζοντας και προσφέροντας από κάτι στον μεγάλο δάσκαλο, Στη συνέχεια η ομάδα αφού μοιράστηκε τα τρόφιμα της προσφοράς,πήγε σε ένα κοντινό πάρκο για εξάσκηση στο Κουνγκ Φου.Σίγουρα ο μεγάλος δάσκαλος θα χαμογελούσε ικανοποιημένος βλέποντας από ψηλά την κόρη του με τους μαθητές της από όλο τον κόσμο να εξασκούν τις τεχνικές του!

Ο πρώτος κοντινός(Todai) μαθητής της δασκάλας Wong Leung Wo μας έδειξε της εξαιρετικές του ικανότητες στον Eagle Claw διδάσκοντας μας ένα Ταολού δύο ατόμων αλλάζοντας συνεχώς πλευρές με μεγάλη ενεργητικότητα.Surng Do Doy Chon-διπλά σπαθιά ενάντια σε λόγχη-ήταν το θέμα του ταολού με όμορφες και ρεαλιστικές συνάμα τεχνικές. Την επόμενη μέρα η ομάδα ξεκίνησε ένα ταξίδι με αεροπλάνα και βαπόρια,πλοία και λεωφορεία που κράτησε μια εξουθενωτική αλλά πολύ ενδιαφέρουσα βδομάδα, Στην Changsha μας υποδέχτηκαν οι τοπικοί αξιωματούχοι και ανέλαβαν την περιήγησή μας.Πρώτος σταθμός στη νέα σχολή της δασκάλας όπου μας περίμεναν για την επίδειξη.Η σχολή της δασκάλας στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο σύμπλεγμα κτιρίων όπου οι μαθητές διαμένουν και σπουδάζουν.Η κύρια κατεύθυνση είναι το Γουσού αλλά παράλληλα διδάσκονται και τα μαθήματα του Κινέζικου σχολείου.Κάτι σαν Ι.Ε.Κ.Γουσού δηλαδή.Η επίδειξη άρχισε με τον χορό του λιονταριού και του δράκου και συνεχίστηκε με ομιλίες των επισήμων και επιδείξεις των Κινέζων και υμών, των υπόλοιπων μαθητών της δασκάλας από όλο τον κόσμο.

Οι Κινέζοι μαθητές της περιοχής, ειδικεύονταν στο Σαν Σόου και δεν γινόταν να αποφύγουμε τον αγώνα. Παρ' όλη την κούραση από το ολοήμερο ταξίδι ο Γ.Διβάνης τα κατάφερε μια χαρά με τον Κινέζο αθλητή κερδίζοντας τον σε έναν "φιλικό" γύρο.Την άλλη μέρα ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντάο μας υποδέχθηκε στην τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ της δασκάλας και της Κινέζικης πλευράς για επενδύσεις στην περιοχή της Τσανγκ Σα(Changsha).

Στην περιοχή επισκεφθήκαμε έναν πανέμορφο ναό στον οποίο συνυπάρχουν ταοιστές και βουδιστές μοναχού.

Ο επόμενος σταθμός ήταν το πανέμορφο Γκουι Λιν,με το μαγικό τοπίο του όπου παρακολουθήσαμε μια παράσταση εκατοντάδων Κινέζων πάνω στον ποταμό σκηνοθετημένη από τον Ζαν Γιμού.

Το ταξίδι έκλεισε με την επιστροφή μας στο Χονγκ Κονγκ χαρίζοντας μας πολλές εμπειρίες και πολλούς καινούργιους φίλους.

Οι Κινέζοι έχουν τον τρόπο τους να σε κερδίζουν με την φιλοξενία τους. Η δασκάλα με την κίνησή της αυτή,αγοράζοντας μια σχολή με χωρητικότητα 600ων μαθητών, σκοπεύει να διδάξει μαθητές από μικρή ηλικία οι οποίοι σχετικά γρήγορα-μιας και είναι αφοσιωμένοι μόνο σε αυτό-θα μπορέσουν να προχωρήσουν στο Eagle Claw Kung Fu και να την βοηθήσουν στη διάδοσή του στην Κίνα.Σκοπεύει επίσης να πάει η ίδια για να διδάξει εκεί και παράλληλα να οργανώσει τον χώρο ώστε να δέχεται μαθητές της από όλο τον κόσμο. Παράλληλα με τη σχολή της  η δασκάλα υπέγραψε και τα συμβόλαια για το γύρισμα μιας ταινίας  Κουνγκ Φου με θέμα τη ζωή της! Στο Χονγκ Κονγκ αποχαιρετήσαμε την δασκάλα,όχι για πολύ όμως αφού στο τέλος του Μάη θα είναι και πάλι στην Ελλάδα για το καθιερωμένο ετήσιο σεμινάριο της.

Η ομάδα μας παρέμεινε στην Κίνα για ακόμη δύο βδομάδες μαθητεύοντας στο Ται Τζι/Xing Yi/Bagua με τον δάσκαλο Niu Sheng Xian.

 

TOP